Från USA till Mexico!

Hej!
Ni undrar säkert vart jag har varit i en vecka eftersom det inte skrivits ett enda inlägg på en hel vecka. Jo, jag tog mitt pick och pack i tisdags och flög till Mexico för att möta familjen.
 
Tisdag 19/2

Jag vaknade vid ca. 5.30 och Glenn skulle köra mig till flygplatsen i Philly vid 6.30. Jag var klarvaken trots att jag somnade sent natten innan. Men det var ju inte så konstigt, jag skulle ju få träffa familjen efter ca. 5månader. Flygresan dit gick kalas och jag klarade mig kanon för att vara första gången som jag flög aldeles själv.
 
När jag kom fram till Cancun så var det varmt men lite molningt. Det tog ca 20 minuter med taxi till resorten, väl framme så gick jag till reseptionen för att checka in. När jag stod där så kom pappa, go och glad kexchoklad!  
Vi satte oss i baren och prata lite.  Efter en stund kom mamma, de var nära till tårar, men jag lyckads hålla tillbaka dem. Fredde mötte jag utanför rummmet, större och mer muskler sedan jag sist såg honom, det är en sak som är säker. De va så härligt att få krama om dem! Jag pratade nog konstant, för jag hade så mycket att berätta, vilket de med hade. Dagen fortsatte att vara lite grå och trist, så det blev ingen sol för mig första dagen. Men vi hade paketutdelning istället. Jag gav Fredde ett par Converse, mamma ett iphoneskal med mig å Fredric på och sist men inte minst fick pappa alla kläder han skickat efter. Jag fick en superfin svart Ralph Lauren väska med fransar, en rosa mockajacka, shorts, ringar och en superfin ansiktskräm. Lycklig Malinn ska ni veta!
På kvällen så hade vi bokat bord på en av restaurangerna på resorten, Det var en fransk restaurang och Jag åt Skaldjurssoppa till förrätt, lamm till varmtätt och en mintchokladkaka till desert, som inte var så god. Jag och Lillnisse delade rum och mamma och pappa bodde precis brevid. Det var stora och fina rum med bubbelbad. Hela resorten (Grand Riviera Princess) var superstor och sjukt fin. Kvällen slutade tidigt med att ligga och snacka massa skit med bror min:)
 
Onsdag 20/2
   
Jag var uppe med tuppen vid klockan 07.00 redo för sol och bad. Först gick vi och åt frukost, frukosten gick ju inte att klaga på, det fanns allt man kunde tänka sig. Bra start på dagen! Solen var uppe redan vid 08.00 och då var familjen Jonsson redan vid poolen redo att steka, haha. De var varmt som bara den, så det blev ett och annat dopp i poolen. Till och med mamma och pappa badade som inte ens går i om de är varmt i vattnet. Vid lunch gick vi till ett av alla ställerna som serverade lunch. Det var buffe med massa olika rätter och givetvis glass och godsaker till desert. På kvällen var det italiensk restaurang som stod på schemat.  Det var 4 rätters, kommer tyvärr inte på vad jag åt för tillfället menmen...
Trött efter en lång dag i solen så var alla rätt trötta och jag, mor & fredde skulle upp tidigt för att åka på aktivitet. 
 
Torsdag 21/2
 
Fredde, jag och mor var redo och klara att åka från resorten vid 07.00 för att simma med delfiner. Det var inte riktigt pappas grej, så han stannade och låg vid poolen. Bussresan dit tog ca 20 minuter och när vi kom fram så delade dem in oss i olika grupper och gick igenom lite regler. Vi fick sedan gå ner på olika plattformer i vattnet och efter en stund så fick jag, mamma & Fredde simma ut i vattnet och de kom 3 delfiner och simmade runt oss. I början var det lite läskigt men det gick över snabbt. Vi fick klappa dem och de hoppade över oss. Vi tog bilder och gjorde olika konster/aktiviteter med dem. Men det som var det häftigaste var när du låg med magen ner i vattnet och fötterna ut och spända ben, då kom det två delfiner och puttade dig på dina fötter så du reste dig upp ur vattnet (foot puch) som kung triton i Ariel, haha.
Vi var tillbaka på hotellet redan vid 11 tiden så då gick vi och åt lite frukost. På eftermiddagen var det sol som gällde. De var även massa aktiviteter vid poolbaren, danslektioner, bingo, lekar med mera. Pappa och jag satt i baren och drack goda drinkar och kollade när alla skämde ut sig.
Hela familjen gick sedan ner till stranden och badade. Det var varmt och härligt i vattnet, men dock väldigt salt så doppa huvudet var ingen bra ide!
Kvällens restaurang var mexikansk mat och jag åt mini tacos med biff till förrätt, kycklingfajitas till varmrätt och en chokladkaka till desert, vilken inte heller var så god. De kan inte sin grej när det gäller sötsaker de där mexikanarna. 
 
Fredag 22/2
 
Fredagen var bara slappfredag. Vi började med superfrukost för att sedan sola och bada och bara ha det gött. Jag lyckades somna med halva ansiktet i solen så jag var helt röd i halva ansiktet, Bra jobbat där av lilla Malinn! Detta var också den varmaste av alla dagar så ni kan ju tänka er själva vad jag klagade till familjen om att jag brännt mig osv. Även att pappa som alltid ska sola tills han blir kolsvart hade lyckats fått brännblåsor på ryggen så klagade jag mer. 
På kvällen gick vi och åt på en seafood restaurang som jag hade sett fram mot som bara den med tanke på hur god min skaldjurs soppa var första kvällen. Som vanligt var det 4 rätter jag åt, liten skaldjurspasta, hummersoppa, lax till varmrätt och fruktsallad med glass till desert, vilket var den godaste deserten. 
 
Lördag 23/2
 
Tidig morgon för hela familjen, för vi skulle på djungeltur som mamma bokat. Även pappa slet sig från poolen och följde med. Vi åkte med en asgo guide, han var rätt ung och ville bli kallad Captain Snake. Han drog så många skämt att man tillslut inte visste om han var seriös eller om han skojade. Turen började med att man fick ta på sig bikini och duscha av kroppen för man inte skulle ha solkrämer och sånt som förstör naturen.
Sedan började turen med att vi skulle hissa ner oss själva i ett hår, ner i en grotta med vatten. Det såg ganska kompliserat ut först, men det gick lätt som en plätt. Sedan gick vi till en Maya native som Captain Snake sa hade levt i skogen hela sitt liv och de har ingen modern livsstil som skulle göra lite hokuspokus och välsingna oss med massa positiv energi och för att skydda oss. Det roligaste var när vi gick ut från grottan och allt var klart sa pappa och Fredde att han hade en iphone i fickan. hahaha, de som inte levde med sånt? Jag, pappa och Fredde skratta som fasen! Nu när vi blivigt skyddade av Mayagubben så var det dax att åka zip-line. Vi tog på oss sele och gick upp för en lång brant hängbro. Väl där uppe så valde ju C. snake ut mig för att åka först. Utan att jag var med på det så puttade han ut mig och jag var helt plötsligt ute i luften och åkte över djunglen, Sjukt roligt! Vi gjorde 2 till linbanor och den sista landade man inuti en grotta i vattnet.
Snorkla i grottan var nästa sak vi fick göra, de va sjukt häftiga grottor, men  när det blev kolsvart ju längre in vi simmade så fick jag som e så mörkrädd be om mammas hand. Det var faktiskt en massa läskiga fladdermöss med där inne, så de så!  Pappa var den som låg kvar längst och snorklade av familjen och vi andra står och kollar på honom när vi ser hur han börjar snacka med en av det andra killarna som ligger i vattnet. Vi alla tyckte det var konstigt att han pratade på svenska för vi visste att han den andra killen var från USA. Men tillslut hör vi hur pappa säger "Fredde?" han ligger alltså i vattnet och snackar på svenska med en amerikanare som han tror e Fredde. Snacka om att vi 3 som står på land hade roligt åt detta.
Vi fick mat där innan vi åkte tillbaka i en gammal rostig jeep som skulle köra upp och ner för massa stup. 
Efter en riktig toppendag med massa skratt så kom alla hem goa och glada. 
På kvällen åt vi på en grillrestaurang. Jag fick någon slags korv till förrätt, sallad efter det, köttbit med majskolv och potatis till varmrätt. Jag var överlycklig att jag skulle få käka cheeskake till desert men de va då ingen cheeskake, det var en klump med torkad grädde typ, blä! Mamma, pappa och jag gick ner till en uteservering och tog lite gott och dricka och kollade på uppträden. 
 
Söndag 24/2
 
Sista dagen innan hemfärd! Denna dag var med bara en slappdag vi solade, badade och drack & åt gott! På eftermiddagen/kvällen så åkte vi in till Playa del carmen och kollade lite i butiker och satt på en bar där stolarna var gungor. Det var mysigt att komma ut från resorten även att den var sjukt stor och nya saker att se varje kväll.  Denna dagen hade vi inte bokat någon av de finare restaurangerna utan vi gick till buffen som serverades på kvällen. Den var ganska utplockad när vi kom och alla var trötta som bara den. När jag sedan kom till rummet så fällde jag en och annan tår medans jag packade och tryckte ner så mycket jag kunde i min lilla resväska. Mamma kom in och vi hade kramkalas. 
 
Måndag 25/2
 
Mamma och jag var uppe tidigt för att kolla på soluppgången, vi tog lite kort och bara njöt av varandras sällskap medans vi kunde. Vi hann och sola en timme innan det var dax att duscha och göra sig redo för hemfärd. Vid 11.00 gick bussen mot flygplatsen. Väl vid flygplatsen så skulle jag till en annan terminal och jag var tvungen att ta buss till terminal 3. Familjen väntade med mig på busshålsplatsen. Bussen kom tidigare än väntat så det blev ett snabbt hejdå med kramar. De va nog tur att de blev ett hastigt hejdå annars tror jag att jag hade suttit och gråtit krokodiltårar på bussen. När jag kommer till terminal 3 så ser jag att mitt plan är försenat, det skulle gå vid 14.00 men nu så skulle de avgå 16.10. Jag ställer mig och ska checka in i den superlånga kön, jag stog i kö ca 35 minuter och när jag kommer fram så säger dem att det är för sent för att checka in även att de var försenat så jag blir skickad till en annan kö där jag får stå ytterligare i 35 min... När jag äntligen checkat in så går jag genom säkerhetskontrollen där de kollar igenom båda mina väskor. Jag går och kollar var min gate är och sätter mig sedan och äter. Jag är vid min gate och klockan blir 16.00 den blir 17.00 den 18.00 tillslut när klockan är 18.30 så säger dem att om ni inte bordar imon 30 min så ställer de in flygplanet. PANIK för min del, jag skyndar mig på men givetvis så ska de kolla mina väskor igen, varför vet jag inte med tanke på att de hade det redan gjort det ju.. menmen, alla var snabba på planet och vi var redo att åka, då är det något fel med dörren där de lägger allt bagage, den gick inte att stänga. Vid 19.15 så kom vi äntligen iväg! Jag kollade på en film och läste lite på planet. Glenn hämtade mig och jag var hemma och i sängs runt 12 tiden. 
 
Veckan har varit helt underbar med sol, bad, god mat, goda drinkar, äventyr och skratt! Men de bästa var definitivt att få träffa familjen igen, som jag har saknat dem! Lite jobbigt att säga hejdå med jag ser dem ju trots allt snart igen!:D